​  ​  


Eerste Steve Jobsschool in Den Haag
Het niveau is leidend, niet de leeftijd

Openbare basisschool Max Velthuijs is sinds dit schooljaar een Steve Jobsschool, de eerste van Den Haag, Elk kind krijgt een eigen lesprogramma op basis van talent, kennis en interesse. Ook ontvangen alle leerlingen een tablet van Apple. “Een grote stap voor een kleine school”.

Je kunt er niet omheen. Op het bureau van Vincent Wanschers staan prominent tien iPad-dozen opgestapeld. “Die zijn leeg, lacht de directeur van de Max Velthuijsschool aan de Da Costastraat, tussen de Elandstraat en de Veenkade. “Alle tablets zijn nu in gebruik.”

Vorige week opende zijn basisschool (150 leerlingen) als eerste Haagse onderwijsinstelling de deuren als Steve Jobsschool (vernoemd naar de in 2011 overleden oprichten van het Amerikaanse technologiebedrijf Apple). Het concept komt van opiniepeiler Maurice de Hond: kinderen zitten niet in één klas met één leraar, maar kunnen zich naar eigen wens inschrijven voor verschillenden workshops. Het niveau is leidend, niet de leeftijd.
Leerlingen volgen lessen - zoals rekenen, lezen en schrijven - in eigen tempo. Dit ‘gepersonaliseerde onderwijs’ moet de jeugd beter voorbereiden op een moderne wereld…. Lees hier verderBRON denhaagcentraal.net