​  OmroepWestLogo200.png
PB170033 Goud voor Oud 1.JPG​  


Persbericht Omroep West
Gloednieuwe TV-West-serie ‘Goud voor Oud’

TV West zendt vanaf vrijdag 9 juni de gloednieuwe serie ‘Goud voor Oud’ uit. In acht afleveringen laat presentator Johan Overdevest (zie foto) wensen van eenzame ouderen in vervulling gaan. Uit onderzoek van het Ouderenfonds blijkt dat de helft van de Nederlandse ouderen zich regelmatig eenzaam voelt, waarvan zeven procent aangeeft zich extreem eenzaam te voelen.


In ‘Goud voor Oud’ gaat Johan Overdevest op bezoek bij eenzame ouderen. De mensen vertellen Johan hoe het is om dagen lang alleen thuis te zijn en nauwelijks iemand te spreken.
Gelukkig zijn er in de seniorvriendelijke stad Den Haag veel initiatieven die ertoe bijdragen dat ouderen langer vitaal blijven en hun sociale netwerk vergroten. Johan bezorgt de eenzame ouderen een dag om nooit te vergeten en koppelt de senioren vervolgens aan één van deze initiatieven in de stad.

Grijze Koppen
In zijn nieuwe programma start Johan ook zélf een initiatief en gaat een muzikale uitdaging aan. Johan probeert in acht weken tijd een Grijze Koppen Orkest uit de grond te stampen en gaat hiervoor op zoek naar een dirigent, vijftig ouderen, een schoolklas en een fanfare. En dat heeft nog heel wat voeten in de aarde. Lukt het Johan om ‘zijn’ Grijze Koppen Orkest in zo’n korte tijd te laten optreden?

In het originele persbericht, Persbericht Goud voor oud.pdfPersbericht Goud voor oud.pdf, staat meer informatie over de programmering van deze nieuwe serie.