​  
PERSBERICHT
​  
​  


Bij o.b.s. De Spoorzoeker mag ieder kind zich thuis voelen!
Feestelijke onthulling van het cultuurportaal 


DEN HAAG, 29 november 2017 – Gelegen in  Spoorwijk in Den Haag zijn alle kinderen van harte welkom bij openbare basisschool De Spoorzoeker. Deze school heeft oog en aandacht voor kunst en creativiteit. Samen met Het Haags Kinder Atelier is er intensief gewerkt aan het nieuwe cultuurportaal. De betonnen entree heeft nu veel meer uitstraling gekregen.


spoorzoeker_cultuurportaal.jpgBetekenis van het kunstwerk
Er zijn gesprekken gevoerd met ouders uit diverse culturen. Zij hebben hun input gegeven voor de symbolen op dit kunstwerk. Ook hebben de ouders meegedacht over de vorm van het kunstwerk. Het idee werd geboren om de 4 betonnen pilaren te beschilderen als bomen. Bomen uit vier verschillende werelddelen.
Van een aantal mooie foto's van door kinderen gemaakte kunstwerken zijn afdrukken gemaakt op folie en die zijn bevestigd op het plafond en de bomen. Boven bij het plafond komen de bomen bij elkaar en symboliseren ze de eenheid binnen verscheidenheid.

Feestelijke onthulling
Het kunstwerk symboliseert het “samen zijn”. Passend bij deze symboliek hebben wij de feestelijke onthulling gepland op  20 december. Naast alle leerlingen, ouders en teamleden zijn ook gasten uit de politiek en de wijk uitgenodigd. Het officiële gedeelte start om 17.00 uur buiten bij het cultuurportaal.

​