​  
​  

De Springbok naar het Techniek Toernooi

Donderdag 22 maart gingen vier groepen van de Wolmaranstraat naar het Techniek Toernooi in Delft. Het waren 4 leerlingen uit groep 2 met een "energieke waterbaan", 5 leerlingen uit groep 4 met "de wiebelende waterbeestjes", 5 leerlingen uit groep 6 met "de rijzende roeiboot" en 4 leerlingen uit groep 7 met "de dansende duikboot".

Na 2 maanden voorbereiding, proefjes uitvoeren, ontwerp maken, proberen, verbeteren was het dan zover. Op naar het toernooi in het Science Centre.
De kinderen lieten enthousiast hun werk zien aan een jury en vertelden wat ze gedaan hadden aan de hand van een verslag met foto's. Alle kinderen kregen een medaille voor het deelnemen aan het toernooi. 2 groepen wonnen ook nog een prijs: groep 2 won een prijs voor het goede teamwerk dat ze lieten zien en groep 6 won een prijs voor het ontwerp.

SpringbokTechniekToernooiGR2.jpg SpringbokTechniekToernooiGR6.jpg SpringbokTechniekToernooiGR7.jpg

Het Techniek Toernooi
is een nationale techniekwedstrijd voor leerlingen uit alle groepen van het basisonderwijs. In teams van maximaal vier werken de kinderen aan een technische opdracht. De wedstrijd begint op school of bij een buitenschoolse activiteit, en eindigt met een grote landelijke finale in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem. Als voorbereiding op de landelijke wedstrijd (maar ook vanwege de reisafstand naar Arnhem) zijn er in diverse provincies regionale competities.