Transvaal Universiteit op het Galjoen

Bij de Transvaal Universiteit leren kinderen hun talenten maximaal te ontwikkelen voor de toekomst. Ze leren kennis, vaardigheden, perspectieven te zien en zelfvertrouwen te hebben.

Tijdens de lessen op de TU wordt er een introductie gegeven op cultuur, wetenschap en de maatschappij en gericht gewerkt aan 21ste eeuwse vaardigheden. Er wordt in een aantal weken op een levendige en aansprekende wijze aan een thema gewerkt. Hierin hebben uitstapjes naar bedrijven, instellingen of plaatsen gerelateerd aan het thema een plaats.
Ook werken aansprekende gastsprekers uit de maatschappij met de leerlingen. Hierbij staan ook de onderzoeksvragen van de kinderen zelf centraal.

Laatste les van dit schooljaar
Volgens Wimar Bolhuis politiek assistent van staatssecretaris SZW moet elk kind de Tweede Kamer natuurlijk een keer gezien hebben. Daarom nodigde hij de kinderen van de Transvaal Universiteit uit voor een rondleiding. Het was de laatste les en het bijzondere aan deze ochtend was dat ze een certificaat uitgereikt kregen in de plenaire zaal!
Wimar vond het superleuk en nodigde ons meteen uit voor volgend jaar.