​  

​  
Peuters nu ook scholieren

 
Verwacht op de Van Ostadeschool straks geen kindjes die netjes in het gelid tafels staan op te dreunen. Al spelenderwijs worden de peuters klaargestoomd voor groep 1.
 
De leverancier van schoolmeubelen stond wel even raar te kijken toen Renald Gunsch onlangs om een verschoontafel vroeg. “Dat hoort natuurlijk niet tot de standaarduitrusting van een basisschool”, zegt de directeur van de Van Ostadeschool in de Schilderswijk met een lach. Toch ontkomen zijn leerkrachten er vanaf oktober niet aan zo nu en dan een ondergeplast kind te verschonen.. “Want ja, bij peuters gaat er nog wel eens wat mis.”
 
    FOTO Daniëlla van Bergen  
 
De Van Ostadeschool biedt – als eerste school in Nederland – vanaf begin oktober onderwijs aan 2-jarigen. En nee, verwacht dan geen gedrilde hummeltjes die al letters en cijfers moeten opdreunen. “We pakken het spelenderwijs aan”, zegt juf Imke Bouts, de docent die de peuters gaat lesgeven. “Zo staan er in het lokaal geen tafeltjes en we zitten nauwelijks in de kring. De peuters leren zichzelf aan te kleden, hun motoriek te verbeteren en zelf op te ruimen. Tussendoor krijgen ze langzaam door hoe ze zich moeten uitdrukken en leren ze onbewust ook de basisregels van het tellen… Download hier het hele artikel. 
BRON AD 28082017