​  
4tact_comilogos.png
​  
​  

Van en met elkaar leren in het (speciaal) onderwijs


De donderdag en vrijdag voor de herfstvakantie hebben de teams van 4tact-speciaal onderwijs: De Blokpoelschool, De Strandwacht, De Eerste Nederlandse Buitenschool en De Loodsboot met elkaar twee studiedagen gehad die in het teken stonden van communicatie. De aftrap werd verzorgd met een inspirerende lezing over Ouderbetrokkenheid door Peter de Vries. Daarna was er een interactief workshopcircuit met de onderwerpen: 'In gesprek met de leerling'; 'In gesprek met ouders' en 'In gesprek met collega's' (middels begeleide intervisie).

De workshops werden verzorgd door diverse teamleden van de deelnemende scholen en de ambulante dienst. Naast uiteraard inhoudelijke verdieping op het gebied van communicatie, was ook één van de doelen van deze professionaliseringsdagen om nadrukkelijk gebruik te maken van elkaars expertise. En zo mét elkaar maar ook vooral ván elkaar, te leren. Uit de reacties na afloop blijkt dat deze manier van professionaliseren enorm gewaardeerd werd: 'De lezing over ouderbetrokkenheid heeft mij veel ideeën opgeleverd om toe te passen bij mijn gesprekken met ouders'.

De teams van 4 Tact kijken terug op twee geslaagde scholingsdagen. Mocht je nieuwsgierig zijn geworden en interesse hebben in één of meerdere van de workshops dan zijn wij uiteraard bereid om onze expertise verder te delen.

'Intervisie met een mix van beginnende leerkrachten en collega's met meer en andere ervaring moeten we veel vaker doen.'

​