​ BaanbrekerVoorleesontbijt_2018_01.JPG
Zoë en Silos lazen voor op basisschool de Baanbreker

Op woensdag 24 januari was basisschool De Baanbreker in Den Haag van start gegaan met de Nationale Voorleesdagen met een voorleesontbijt. Als opening van het Voorleesontbijt kwamen Zoë en Silos van de educatieve jeugdserie Zoë en Silos van RTL Telekids voorlezen.
Ook waren zij afgelopen zomer te zien in Burgers’ Zoo in de Mangrove Musical.


Ieder jaar doet basisschool de Baanbreker uit Den Haag mee aan de Nationale Voorleesdagen. De school heeft meerdere malen een bekende Nederlander vast kunnen leggen om het voorleesontbijt te openen.
Dit jaar kwamen Zoë en Silos van de educatieve jeugdserie Zoë en Silos van RTL Telekids voorlezen. De educatieve jeugdserie Zoë & Silo neemt de jonge kijkers mee in de wereld van dierentuin Burgers’ Zoo, met in het bijzonder de flora en fauna van de Belizaanse mangrove.


Zij hebben het prentenboek van het jaar 2018 Ssst! De tijger slaapt voorgelezen aan de leerlingen van groep 1 en 2. De kinderen luisterden naar het verhaal terwijl zij met zijn allen op een groot bed zaten met de lievelingsknuffel in de armen. Wij hebben de kinderen zien veranderen in schildpadden, ooievaars, muizen en kikkers. Ook hebben de kinderen slaapliedjes en verjaardagliedjes gezongen voor de tijger.
De kinderen vonden het voorlezen zo leuk dat zij smeekten of het verhaal nog een keer voorgelezen kon worden!


Na het voorlezen hebben Zoë en Silos de handtekening op de achterkant van het bed geplaatst bij de andere handtekeningen van bekende Nederlanders. Na afloop gingen de kinderen van groep 1 en 2 gezellig met elkaar ontbijten.
BaanbrekerVoorleesontbijt_2018_02.JPG
BaanbrekerVoorleesontbijt_2018_03.JPG
BaanbrekerVoorleesontbijt_2018_04.JPG
BaanbrekerVoorleesontbijt_2018_05.JPG