​  
 
​  


Maak kennis met de Zomerschool van Samen10+

‘De zomerschool… het klinkt niet zo leuk, maar het is veel beter dan een gewone vakantie’, schrijft een leerling aan het einde van de Samen10+ (S10+) zomerschool 2017. En zo is het maar net.

Enkele jaren geleden zijn we binnen Samen10+ begonnen met een zomerschool voor leerlingen van De Haagse Scholen in de Schilderswijk en Transvaal.
Deze zomerschool is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een proeftuin voor onderwijsinnovatie.
De opdracht aan onszelf was te laten zien dat een andere vorm van onderwijs meer regie, plezier en betrokkenheid geeft bij leerlingen en leerkrachten, hetgeen leidt tot dieper leren en daarbij behorende resultaten en inzichten.

Kernwoorden van deze zomerschool zijn: leren vanuit concepten, onderzoeken, ontwerpen, internationaal burgerschap, betrokkenheid, samen, innovatief, de buitenwereld binnenhalen en uitdagend.
Het overkoepelende concept van onze zomerschool is: empathie; inlevingsvermogen, de kunde of vaardigheid om je in te leven in de situatie en gevoelend van anderen.

Om u een stukje mee te nemen in deze bijzondere zomerschool, kunt u hieronder het magazine, met een impressie van de Samen10+ zomerschool van 2017, downloaden.

Samen10+ Live Magazine.pdfSamen10+ Live Magazine.pdf