Informatie over Corona

Laatste nieuws
Al onze scholen zijn weer volledig open. De situatie is helaas nog niet als vanouds. We zullen op al onze scholen maatregelen hanteren om besmetting met COVID-19 te voorkomen.
Het landelijke protocol voor de basisscholen geeft onze scholen de ruimte om de geldende regels passend te laten zijn voor de school. De scholen worden niet aan het onmogelijke gehouden. Dit zorgt ervoor dat er schoolspecifieke afspraken kunnen worden gemaakt op onze scholen en dat afspraken tussen scholen onderling kunnen verschillen.

Meest gestelde vragen

Wanneer zijn alle scholen weer open?

Alle reguliere basisscholen gaan weer volledig open op 8 juni. Onze scholen voor speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs zijn al volledig.

Hoe worden ouders en/of verzorgers geïnformeerd?

Alle relevante informatie ontvangt u in eerste instantie via de school van uw kind(eren). Daarnaast kunt u op deze website informatie vinden. Onderstaand vind u de brieven die wij tot op heden hebben gedeeld met de scholen voor verspreiding naar ouders/verzorgers.

Leerplicht en nieuwe schooljaar – 3 juli 2020
Scholen weer open – 22 april 2020.pdf
Scholen langer dicht – 3 april 2020.pdf
Vervallen eindtoets gr. 8 – maart 2020.pdf
Scholen dicht vanwege Corona – 15 maart 2020.pdf

Ik heb een vraag, aan wie kan ik die stellen?

Met vragen over uw kind en het onderwijs kunt u zich richten tot de school van uw kind. Informatie over de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid. Tevens kunt u telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid met vragen over het coronavirus op het publieksinformatienummer 0800-1351 (tussen 08.00 en 20.00 uur).

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Volg de hygi├źnerichtlijn van het RIVM op om overdracht te voorkomen.

  • Zorg dat u en uw kind(eren) regelmatig de handen wassen met water en zeep en afdrogen met een papieren handdoek;
  • Leer uw kind(eren) dat ze hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik direct weg;
  • Geen handen schudden;
  • Houd (buiten uw gezin thuis) 1,5 meter afstand van elkaar. Voor kinderen onderling geldt deze 1,5 meter regel niet.

Hoe kan ik mijn kind het beste helpen met onderwijs thuis?

Op https://ouders.lesopafstand.nl/ staan tips over het ondersteunen van onderwijs thuis. Denk hierbij aan het begeleiden van je kind, wat is goed voor de concentratie en hoe om te gaan met het gebruik van ICT en media.