Nieuws

Vertrek Cobi van Beek als bestuurder De Haagse Scholen

Tot onze spijt heeft Cobi van Beek, lid college van bestuur van De Haagse Scholen, ons gevraagd om haar ontslag te verlenen.

Cobi heeft aangegeven dat het na vier jaar tijd is om per 1 september het stokje aan een ander over te dragen. Haar analyse over de stand van zaken van het primair onderwijs, de context waarin het primair onderwijs zich bevindt en de in haar ogen beperkte mogelijkheden om als bestuurder het verschil te kunnen maken heeft haar doen besluiten op zoek te gaan naar een andere functie. Haar besluit komt voor ons als een verrassing, maar vinden we ook moedig en passend bij hoe wij haar kennen.

Wij zijn van mening dat Cobi wel degelijk het verschil heeft gemaakt. De veranderkundige opdracht die zij bij haar aanstelling heeft ontvangen heeft zij met verve aangepakt en de organisatie staat klaar om de volgende fase in te gaan. De coronacrisis heeft zij met een klein team zeer adequaat in goede banen weten te leiden. Velen hebben van haar geleerd en velen heeft zij weten te inspireren, zowel binnen als buiten ons bestuur.

We zijn Cobi dan ook heel dankbaar voor haar bijdrage aan de onmiskenbare positieve ontwikkeling van de 52 scholen en het bestuurskantoor van De Haagse Scholen.

René Peeters zal Cobi tijdelijk vervangen, tot een geschikte kandidaat is geworven, die vervolgens samen met Wiely Hendricks het college van bestuur zal vormen.

Namens de voorzitter van raad van toezicht van De Haagse Scholen
Mark Frequin

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.