De Haagse Scholen is een stichting voor primair en speciaal openbaar onderwijs. Onze 51 scholen verspreid over de stad hebben allen een eigen gezicht, maar we delen onze identiteit: ons onderwijs is openbaar. Ieder kind is welkom.

Het bestuur houdt oog voor een goede spreiding van het openbaar onderwijsaanbod binnen de stad Den Haag. Op die manier kan elk kind binnen Den Haag terecht bij een van onze scholen.

Je kind aanmelden voor de basisschool

Den Haag kent een stedelijke aanmeldprocedure om alle kinderen een gelijke kans te geven op een plek op de gewenste Haagse basisschool. Alle Haagse kinderen die 3 jaar worden ontvangen van de gemeente Den Haag per post het aanmeldformulier voor de basisschool. Dit formulier kun je ook hier downloaden. Met dit formulier kun je jouw kind aanmelden bij de school van eerste voorkeur. Ook wanneer je niet in Den Haag woont, maar jouw kind wel bij een Haagse basisschool wilt aanmelden, dien je de Haagse aanmeldprocedure te volgen.

Er zijn basisscholen met voldoende plekken. Daar kun je jouw kind aanmelden als het 3 jaar is geworden. Je bent dan zeker van een plek. Er zijn ook scholen waar misschien niet voldoende plekken zijn. Deze scholen werken met een maximaal aantal plaatsen (‘leerlingplafond’ genoemd) en werken met vaste aanmeldperiodes. Als er meer aanmeldingen zijn dan plekken, dan wordt eerst gekeken naar de voorrangscriteria van de school en daarna wordt er geloot. De Scholenwijzer bevat een overzicht van alle Haagse basisscholen, het aantal plekken en de voorrangscriteria. Ook kun je hier terecht voor meer informatie over de procedure en de aanmeldperiodes.

Bovengenoemde aanmeldprocedure geldt alleen voor 3-jarige kinderen. Wanneer je een plek zoekt voor een ouder kind, dan kun je het beste zelf contact opnemen met de school van je keuze om te vragen of zij plek hebben voor jouw kind.

Benieuwd naar onze scholen?

Spreekt het openbaar onderwijs je aan en ben je op zoek naar een school voor jouw kind? Een overzicht met alle scholen die vallen onder het bestuur van De Haagse Scholen vind je hier.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.