Nieuws

De Haagse Sporttuin Schilderswijk officieel geopend

De Haagse Sporttuin aan de Bosboomstraat in de Haagse Schilderswijk is heropend. De speel- en sport tuin, biedt sinds 2005 dagelijks naschools sportaanbod aan voor kinderen uit de Schilderswijk. Ook wordt het sportterrein gebruikt door basisschool Startpunt International voor de pauzesport, en maken de samenwerkende scholen gebruik van het sportterrein voor sportdagen en gymlessen in de buitenlucht.

De locatie wordt per week, gemiddeld voor 14 verschillende sporten gebruikt. Die sporten worden aangeboden door sportverenigingen uit andere delen van Den Haag én door sportcoördinatoren van stichting WSDH. Op drukke momenten sporten er wekelijks 400 tot 500 kinderen in de naschoolse sport. En mede door dit prachtige voorbeeld heeft de jury van Aces vorig jaar besloten Den Haag uit te roepen tot European Capital of Sports 2022.

Op maandag 7 maart is de Haagse Sporttuin Schilderswijk officieel heropend door de heer Hilbert Bredemeijer, wethouder van Onderwijs, Sport en Buitenruimte, onder toeziend oog van zo’n 130 leerlingen van Startpunt International, hun ouders/verzorgers, de leerkrachten en enkele genodigden.

De Sporttuin is de afgelopen maanden grondig gerenoveerd. Er is gekozen voor een innovatieve transformatie naar een zogenoemde “Skills Garden” van het Athletic Skills Model (ASM). 
Een beweegvriendelijke ruimte voor alle leeftijden om veelzijdig te sporten, spelen & bewegen. Met kleurrijke kunstgrasvelden, heuvels, toestellen, urban sports en plekken om met elkaar te kletsen. 
De Skills Garden Sporttuin Schilderswijk is het eerste ASM Skills Garden terrein in Den Haag dat vanuit de samenwerking Onderwijs, Sport en Buitenruimte tot stand gekomen is.

De financiering voor dit project is grotendeels bekostigd door de gemeente Den Haag waarbij vanuit verschillende beleidsterreinen geld bij elkaar gelegd is om dit fantastische sportparadijs te realiseren. 
Tevens waren ook Fonds 1818 en stichting De Haagse Scholen ruimhartig bereid mee te betalen en willen we ook zeker alle particulieren, waaronder een groot aantal ouders van onze eigen leerlingen, bedanken voor hun bijdrage in de crowdfundingsactie.

Vanaf deze week zal de Sporttuin open zijn voor leerlingen van de diverse basisscholen, organisaties uit de wijk die met hun doelgroep onder begeleiding van professionals komen sporten en natuurlijk voor de buurtbewoners voor een praatje en een sociaal momentje.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.