Nieuws

De Springbok is IB World School!

De Springbok is als tweede school van De Haagse Scholen erin geslaagd het traject richting autorisatie als IB World School te doorlopen. Naast Startpunt International mag ook de Springbok zich nu scharen onder de IB World Schools. 

Half juni heeft de Springbok twee dagen bezoek gehad van het autorisatieteam met als doel erkend te worden als IB PYP World School. De school heeft het bezoek glansrijk doorstaan en zijn hartelijk welkom geheten in de IB world community. We zijn enorm trots te mogen deelnemen aan de organisatie die dit prachtige onderwijs mogelijk maakt. 

“IB PYP biedt kinderen prachtig onderwijs wat de Springbok alle kinderen toewenst. Vaardigheden en een attitude om levenslang te blijven leren, komen bij deze vorm van onderwijs volop aan bod. Het IB PYP bereidt kinderen voor om een gelukkige burger te worden met een goede plek in de samenleving van de toekomst. Mooier onderwijs bestaat niet!” 

Patricia Jong, directeur van de Springbok

Recent ontving de school met een locatie aan de Pretoriusstraat en de Wolmanranstraat dan ook eindelijk het officiële IB gevelbord. Zo is ook buiten de school zichtbaar dat de Springbok een IB World School is.

Over het IB

Het IB-onderwijs kent een doorlopende leerlijn van 3 tot 19 jaar en bestaat uit vier programma’s: het Primary Years Programme (basisschool), Middle Years Programme (middelbare school-onderbouw), Diploma Programme en het Career-related Programme. Het PYP (Primary Years Programme) van het IB is een (basisschool)programma dat leerlingen leert denken in grotere concepten en gebaseerd is op onderzoekend leren. Er wordt niet gewerkt met schoolboeken waar alle antwoorden in staan, maar leerlingen onderzoeken met behulp van verschillende bronnen, binnen grote thema’s hoe de wereld in elkaar zit. Het uiteindelijke doel is om van de leerlingen echte wereldburgers te maken.
Meer informatie over het IB onderwijs: https://www.ibo.org/

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.