Nieuws

Haagse schoolbesturen starten met stagevergoeding voor pabo-studenten

Sinds 1 augustus 2023 krijgen voltijdstudenten van de pabo een vergoeding van het Haagse of Rotterdamse schoolbestuur waar zij stage lopen. Dit komt voort uit een gezamenlijke afspraak tussen de grotere Haagse en Rotterdamse po-besturen. In het basisonderwijs was het tot voor kort ongebruikelijk om studenten een vergoeding te geven voor hun stages. Daar is dit nieuwe schooljaar 2023-2024 verandering in gekomen.

Niet verplicht
Werkgevers zijn wettelijk niet verplicht om een stagevergoeding te geven. Maar, stagiaires zijn bijzonder waardevol voor scholen en schoolbesturen. Investeren in toekomstige leraren is belangrijk. De bestuurders van Rotterdam en Den Haag: “Het is de hoogste tijd dat onze stagiaires een vergoeding krijgen voor hun inzet en werk. We vinden het belangrijk te investeren in onze toekomstige leerkrachten. Dat we hier als Rotterdamse en Haagse schoolbesturen samen in optrekken zien we als vanzelfsprekend.”

Stagevergoeding
In het bestuurlijk overleg van de besturen is afgesproken dat alle voltijds pabo-studenten met ingang van het schooljaar 2023-2024 een stagevergoeding krijgen. Voor eerstejaars en tweedejaars studenten geldt een vergoeding van € 180 per maand (gebaseerd op 2 stagedagen per week). Vanaf het derde jaar bedraagt de vergoeding € 250 per maand (gebaseerd op 2 stagedagen per week). De stagevergoeding is niet van toepassing op een Leraar in Opleiding (LiO). Hiervoor zijn in de cao po aparte afspraken vastgelegd.

De Haagse Scholen in schooljaar 2022-2023 gestart met stagevergoeding
Overigens ontvangen pabo-studenten die bij De Haagse Scholen stagelopen deze stagevergoeding al sinds schooljaar 2022-2023. De Haagse Scholen heeft er voor gekozen de stagevergoeding zo snel mogelijk te implementeren. Voor pabo-studenten die bij De Haagse Scholen stagelopen is de vergoeding dus niet nieuw, zij ontvangen deze al enige tijd.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.