Nieuws

Haagse onderwijsprijs voor snelle start onderwijs aan Oekraïense kinderen

De Haagse Onderwijsprijs, een initiatief van de gemeente Den Haag, werd dit jaar uitgereikt aan meerdere Haagse basisscholen die in maart 2022 snel zijn gestart met het bieden van onderwijs aan gevluchte kinderen uit Oekraïne. De prijs wordt dit jaar gedeeld met zestien basisscholen in Den Haag. De volgende scholen van De Haagse Scholen namen de prijs in ontvangst; Zuidwal, Jan Ligthartschool, Gelderlandschool, de Klimop, de Notenkraker en de P.C. Hooftschool.

Eén van de eerste scholen die snel het onderwijs voor gevluchte Oekraïense kinderen had georganiseerd was openbare basisschool Zuidwal. “We begonnen met een klein groepje van vijf kinderen, die hier in de buurt waren komen wonen en zich bij ons meldden. Eén van de moeders van de kinderen was zelf leerkracht in Oekraïne, en wij hadden een leeg lokaal. We hebben dus het lokaal ingericht en gym- en zwemspullen geregeld en zijn gewoon begonnen. Al snel groeide dit uit tot 3 groepen voor kleuters, middenbouw en bovenbouw”, aldus Wouter Ruitenbeek, directeur van de school.

Een tiental scholen van De Haagse Scholen heeft al groepen speciaal voor nieuwkomers. De groepen voor gevluchte Oekraïense kinderen werden in korte tijd naast de nieuwkomersgroepen opgericht. Een prestatie van formaat!

Met het geldbedrag van 5.000 euro dat deze zestien scholen winnen, wordt in het najaar een gezamenlijke activiteit georganiseerd voor de schoolleiders en leerkrachten van deze Oekraïense nieuwkomersgroepen.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.