Nieuws

Hybride onderwijs en digitalisering op onze scholen

De wereld om ons heen is steeds meer digitaal. Dat vraagt om andere vaardigheden van ons allemaal. Om onze leerlingen goed voor te kunnen bereiden op de wereld van morgen, is het omgaan met technologie en digitalisering net zo belangrijk geworden als het leren lezen.

Tegelijkertijd hebben we te maken met een tekort aan leerkrachten. Aan het begin van dit schooljaar hadden een aantal van onze scholen te maken met het tekort. Het lukte hen niet om alle leerlingen alle vijf dagen op school les te geven.

Nood breekt wet en dus zijn de lessen die we hebben geleerd tijdens corona met het afstandsonderwijs en de noodzaak om leerlingen digitaal vaardiger te maken gecombineerd om deze leerlingen toch kwalitatief onderwijs te kunnen bieden.

Nieuwsgierig hoe onze scholen dit aanpakken? Bekijk dan de video die we met medewerking van onder andere leerkrachten van OBS De Kameleon, OBS Erasmus en OBS De Tweemaster hebben gemaakt:

Expertteam hybride onderwijs

In het afgelopen jaar is er onder andere op De Kameleon en Erasmus veel ontwikkeling geweest op het gebied van digitalisering. Leerkrachten hebben concrete stappen gezet en zijn projecten gestart of zijn met hun groep heel anders gaan werken. Zij delen hun ervaringen met elkaar in het ‘Expertteam hybride onderwijs’, samen met leerkrachten van andere scholen met interesse en expertise op het gebied van digitalisering.

Het expertteam voelt de urgentie en heeft de ambitie om ICT meer duurzaam in te zetten voor het onderwijsaanbod. Bovendien is steeds meer mogelijk. Zij willen deze mogelijkheden (ver)kennen en onderzoeken om oplossingen te vinden voor het bieden van goed afstandsonderwijs voor alle scholen van De Haagse Scholen en daarnaast de geleerde lessen te delen met collega’s.

Zo werken we elke dag aan modern kwalitatief goed onderwijs.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.