Nieuws

DHS kinderraad denkt na over de toekomst van Den Haag Zuid-West

Op woensdagmiddag 6 maart kwam een delegatie uit de groepen acht van vier DHS-scholen uit Den Haag Zuid-West op de Anne Frankschool bij elkaar, onze nieuwe ‘DHS kinderraad Zuid-West’. Het zijn leerlingen van obs de Anne Frank, de Wissel, de Spoorzoeker en de Erasmusschool.

Een nieuwe plek om te leren

Den Haag Zuid-West wordt gerenoveerd en mogelijk komt er op de lange termijn een nieuw ontmoetingsplek in de wijk, een plek waar buurtbewoners samenkomen, leren en werken. In de totstandkoming van die plannen is De Haagse Scholen betrokken en zijn er al bijeenkomsten geweest met buurtbewoners, ouders en partners in de wijk. Op initiatief van De Haagse Scholen werden ook leerlingen uit dit deel van de stad uitgenodigd om mee te denken over de toekomstplannen en dan specifiek die voor een nieuwe plek om te leren.

‘Hoe ziet een fijne school eruit?’

De leerlingen van de groepen acht van onze DHS kinderraad Zuid-West hebben gesproken en nagedacht over de vragen: ‘Leren gaat beter als je je fijn voelt, wat is ervoor nodig om je fijn te voelen?’ En ‘Wat heb jij nodig om alles te leren wat je wilt leren?’

Een delegatie van iedere school gaf een presentatie, en onder leiding van Tyche van Bommel zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Daarbij was het college van bestuur, Wiely Hendricks en Karen Peters aanwezig, net als bovenschools directeur Patricia Houtsma, Gerben Hagenaar, directeur primair onderwijs bij de gemeente Den Haag en Conny van den Berg, programmaleider bij Xtra Welzijn.

Wat de leerlingen inbrachten was indrukwekkend. En ondertussen werd alles vastgelegd door twee tekenaars.
Wat de leerlingen onder andere inbrachten als ideeën waren: 

Het was een leerzame middag, met verrassende ideeën. We hopen dat we in de toekomst zo’n mooie plek mogen creëren voor de leerlingen. Hoe het verder gaat weten we nog niet, maar voor de zomervakantie krijgen de leerlingen in ieder geval een update van de plannen.

Fotografie: Sebastiaan Nederhoed

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.