Nieuws

Leerlingen keren terug naar hun eigen vernieuwde Galvanischool

Woensdag 28 februari 2024 was een mooi en memorabel moment voor de leerlingen en het team van de Galvanischool. Zij gingen voor het eerst weer naar hun eigen, echte school! Na 6 jaar gehuisvest te zijn op een tijdelijke locatie in de Stokroosstraat krijgen zij vanaf deze week weer les in hun eigen, 110 jaar oude en vernieuwde schoolgebouw!

Het architectenbureau ‘Nieuwe architecten’ die de aanbesteding won, ging in 2015 al aan de slag met een ontwerp voor de nieuwe school. Het bouwproces heeft flink wat vertraging opgelopen door bezwaren, een failliete aannemer en oplopende bouwkosten, dus we zijn extra dankbaar dat het is gelukt en dat we nu onze prachtige school weer terug hebben.

Een school met de uitstraling van vroeger en voorzieningen van nu

Het uitgangspunt voor vernieuwing van de school was het behoud van de bestaande karakteristieke kwaliteit en sfeer van het schoolgebouw. Zo is het centrale trappenhuis bewaard gebleven, alsook de hoge gangen met togen en originele tegels. Voor bouwbedrijf Van Wijnen een grote en uitdagende klus, die zij met veel oog voor detail hebben uitgevoerd.

In het ontwerp voor de school is op een slimme manier extra ruimte gecreëerd. Hierdoor is er nu ruimte voor 17 groepen, een speellokaal, atelier, een overdekte fietsenstalling en er is een grotere gymzaal gerealiseerd die voldoet aan de eisen van nu. Zo kan de school er de komende tientallen jaren weer tegenaan!

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.