Nieuws

Leren met infographics bij het Piramide College

De Piramide is een school in het speciaal onderwijs voor kinderen met een lichamelijke beperking, of langdurige ziekte van 4 tot 18 jaar. Twee leerlingen van deze school vroegen vorig jaar een innovatievonk aan bij De Haagse Scholen. Hun onderzoeksvraag: ‘Hoe zorgen we dat het onderwijs voor iedereen makkelijk te begrijpen valt? ​​​​​​​Het idee van de leerlingen Alisha en Vivek: “Gebruik hiervoor een infographic!”

Zie in dit filmpje hoe zij hiermee aan de slag gingen en wat het hen nog meer heeft gebracht.

Over de innovatievonk van De Haagse Scholen

Om onze onderwijsprofessionals te stimuleren om met vernieuwing en innovatie aan de slag te gaan en zichzelf te blijven ontwikkelen, organiseert De Haagse Scholen sinds 2021 de ‘Innovatievonk’. Leerlingen, leerkrachten, schoolteams, iedereen binnen De Haagse Scholen kan een innovatievonk aanvragen. De innovatievonk is in eerste instantie een budget om met de innovatie aan de slag te gaan, maar er is ook ondersteuning, een netwerk van collega’s die ook bezig zijn met onderwijsvernieuwing en een platform om zo anderen te inspireren.
Zo leren en innoveren wij met elkaar om het onderwijs te verbeteren. Want wij geloven dat vernieuwing een middel is om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen en beter recht te doen aan wat leerlingen nodig hebben nu en voor de toekomst.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.