Nieuws

Marleen is innovatiefste schoolleider van het jaar!

Schooldirecteur Marleen de Kleijn van Startpunt International is op het AVS Schoolleiderscongres op 18 maart door collega-schoolleiders verkozen tot Meest Innovatieve Schoolleider van het Jaar 2022!

Marleen ontving de prijs onder meer voor de invoering van het nieuwe International Baccalaureate (‘IB’) onderwijsconcept dat de resultaten op haar school aanzienlijk verbeterden. Zij ontving de prijs uit handen van de winnaar van vorig jaar, Margreet van Iterson.

Internationaal onderwijsconcept als primeur in het Nederlands

Startpunt International in Den Haag is de eerste, door de overheid gefinancierde, Nederlandstalige basisschool waar het Primary Years Programme (PYP) van het International Baccalaureaat (IB) draait. Dit programma – ontwikkeld voor internationale scholen met kinderen van expats – biedt ook leerlingen met een andere achtergrond een goede start in de schoolloopbaan.

“Afgelopen twee jaar hebben we met enorme uitdagingen te maken gehad en ik ben er enorm trots op dat wij in die periode toch onze school hebben weten te transformeren naar de eerste Nederlandstalige IB World school ter wereld. Met dit onderwijs vergroten we de kansen van onze leerlingen in de Schilderswijk. Onlangs hebben we ook nog het predicaat goed mogen ontvangen van de Inspectie van het Onderwijs. Schoolleider van het jaar is de kroon op dat werk!
Goed onderwijs geven, dat is wat onze kinderen verdienen, met leerkrachten die dat met passie geven. Het is mooi dat er aandacht is voor onze taak, onze rol als schoolleider. Maar tegelijkertijd is dit ook een prijs voor mijn school, voor mijn teamleden en voor mijn leerlingen.”

Marleen de Kleijn
Bekijk hier de video met de top 3 genomineerden schoolleiders

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.