Nieuws

Nieuwbouw Annie M.G. Schmidtschool is klaar

Vandaag is de nieuwbouw voor de Annie M.G. Schmidtschool aan de Jacob de Graefflaan door aannemer Blanksma Bouw opgeleverd en kregen wij officieel de sleutel.

Na een lang bouwproces en veel geduld is het eindelijk zover. Begin 2022 stond op deze plek alleen nog de fundering, maar inmiddels staat het gebouw, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam te pronken in de zon. Vandaag was de sleuteloverdracht na een voorspoedig bouwtraject uitgevoerd door Blanksma Bouw.

Een nieuwe school voor toekomstgericht onderwijs

De komende weken wordt er door de school en Kinderopvang 2Samen gewerkt aan de inrichting van het gebouw en het buitenterrein. De school is prachtig geworden en voldoet helemaal aan de eisen van toekomstgericht onderwijs. Met onder andere een hal met theaterfunctie door de grote zit-trap, die aansluit bij de visie van de school op kunst en cultuur. De school heeft verder een volwaardige, moderne gymzaal met goede kleedruimten. Ook zijn er wat herinneringen aan de oude school die op deze plek stond behouden. Zo zijn van de oude gymzaalvloer bankjes gemaakt en zijn de beelden en glas-in-lood bewaard gebleven.

Bijna energie neutraal schoolgebouw

De nieuwe school is een duurzaam gebouw dat past bij de eisen van modern onderwijs. Het schoolgebouw is gasloos en ‘BENG‘ (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en heeft een regelbaar binnenklimaat. Er is ruimte voor 17 groepen.

Voor het team, de leerlingen en ouders: veel mooie leerzame jaren gewenst op de Annie M.G. Schmidtschool aan de Jacob de Graefflaan!

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.