Nieuws

Nieuwbouw Inspecteur W.P. Blokpoelschool in volle gang

De Inspecteur W.P. Blokpoelschool voor speciaal onderwijs krijgt een nieuw schoolgebouw. De kavel aan de Twickelstraat is enige tijd geleden klaargemaakt en inmiddels ligt de fundering van het nieuwe gebouw in de grond. Om dat te vieren, legden leerlingen van de school op dinsdag 11 april een tijdcapsule in de fundamenten van hun nieuw te bouwen school.

Tijdcapsule met herinneringen van nu

De Blokpoelschool, nu nog op een tijdelijke locatie aan de Haarstede, gaat begin 2024 verhuizen naar een prachtig nieuw schoolgebouw aan de Twickelstraat. De tijdcapsule, gevuld met schoolspullen, foto’s van leerlingen en klassen werd goed opgeborgen en in de grond gestopt, waarna de aannemer de betonnen vloer heeft gestort. Ooit in de toekomst zal de tijdcapsule weer tevoorschijn komen en hebben onze toekomstige generaties een kijkje in de schooltijd van nu.

Nieuw schoolgebouw in Moerwijk

Het ontwerp voor de school is gemaakt door Theo Kupers Architecten uit Rotterdam. De afgelopen jaren is er door de architecten samen met schoolbestuur, leerkrachten, gemeente en allerlei technische adviseurs hard gewerkt aan het ontwerp. Bouwbedrijf Huurman uit Leiden is in januari 2023 gestart met de uitvoering.

Het nieuwe gebouw komt te staan aan de Twickelstraat in de wijk Moerwijk-Oost. Deze wijk is na de oorlog ontworpen door de bekende Nederlandse architect Dudok en zijn invloed op het uiterlijk van onze nieuwe school is duidelijk zichtbaar. De lichtgele baksteen, de luifel bij de hoofdentree en de kenmerkende kopgevel aan de Twickelstraat zijn hier voorbeelden van. De hoofdentree is al van veraf herkenbaar, onder andere door de naam van onze school in baksteen gemetseld in de gevel.

Veel ruimte en groen

Het speelplein rondom het schoolgebouw biedt veel ruimte voor sport en spel en wordt omringd door een groene haag. Het wordt een groen speelplein met een moestuin. Ook worden de lage daken met grassen en bloemen bedekt en wordt het hoogste dak helemaal gevuld met zonnepanelen waarmee (bijna) alle voor het gebouw benodigde stroom zelf wordt opgewekt.

Het gebouw heeft een eigen gymzaal en speellokaal op de begane grond. Ook komt er een kooklokaal, een technieklokaal en een kleine bibliotheek. Vier lokalen, waaronder die van de onderbouw, bevinden zich op de begane grond. De overige lokalen zijn op de verdieping maar kunnen via verschillende trappen snel naar de speelpleinen.

Oplevering in 2024

De bouw zal begin 2024 klaar zijn. Daarna kan het gebouw in gebruik genomen worden en de school verhuizen naar de nieuwe school in Moerwijk-Oost.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.