Nieuws

OBS Houtrust genomineerd voor ‘Sportiefste School van Nederland’​

De genomineerde scholen voor de verkiezing ‘Sportiefste basisschool/SO-school van Nederland 2022’ zijn bekend. OBS Houtrust is als één van de in totaal vijf basisscholen genomineerd! De scholen die strijden om de titel zijn voorbeeldscholen voor andere scholen op het gebied van het maken van beweegbeleid. Zij hebben allen een uitmuntend aanbod van 2+1+2. Op die manier stimuleren zij hun leerlingen om een actieve en gezonde leefstijl te ontwikkelen.

2+1+2

Het 2+1+2 model is een kapstok voor de richtlijn van 5 uur bewegen voor kinderen. Hierbij worden er op school voldoende en kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs gegeven (2), is er aandacht voor bewegen gedurende de schooldag (+1) en is er een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod bestaat voor alle leerlingen (+2). Samenwerking is hierbij cruciaal.
Dit alles wordt georganiseerd met een duidelijke visie en het aanbod bewegen en sport neemt een duidelijke plaats in de school in. Deelnemende scholen zijn vanzelfsprekend in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van Gezonde School.

De afgelopen twee weken bezochten de juryleden alle genomineerde scholen. Op alle scholen werd de jury enthousiast ontvangen. De jury gaat zich in de komende tijd beraden op wie de verkiezing zal winnen. Op 23 maart wordt bekend gemaakt wie de winnaar is, in het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen. Met z’n allen gaan we uiteraard duimen voor OBS Houtrust!

Over de verkiezingen

Het is de negende keer dat het KVLO (Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding), Kenniscentrum Sport & Bewegen, NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland deze verkiezing organiseren. Hiermee hopen ze zoveel mogelijk scholen te inspireren en leerlingen zo veel en zo veelzijdig mogelijk te laten bewegen.

Het jurybezoek aan OBS Houtrust

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.