Nieuws

Scholen in Den Haag zetten vrijwilligers in om leerlingen en leerkrachten extra te ondersteunen

Vanaf het nieuwe schooljaar gaan vrijwilligers in Den Haag op scholen aan de slag voor extra hulp in de klas en in de school.
De Haagse Scholen en stichting Iedereen een Meester starten met 9 basisscholen in Den Haag een pilot om met vrijwilligers op scholen leerlingen te ondersteunen, leerlingen te begeleiden en gastcolleges te geven.

Vanuit een groot aantal scholen is er behoefte aan extra ondersteuning op school, zodat leerlingen meer aandacht en ondersteuning krijgen. Maar ook voor expertise op het gebied van administratie, iemand die kan klussen, of groene vingers heeft, of die inspirerende lessen kan geven over muziek, koken, schaken, of de natuur.

Iedereen een Meester

Het initiatief Iedereen een Meester is ontstaan vanuit de wens om kennis uit de samenleving meer te delen met de jeugd, en de behoefte van scholen aan extra hulp van buitenaf. Het uitgangspunt van de stichting Iedereen een Meester is om de kennis, talenten en kwaliteiten van inwoners in Den Haag in te zetten op scholen. Zo werken we samen aan een leer- en leefklimaat waar kinderen en daarmee onze samenleving zich op een positieve manier kan ontwikkelen. De aandacht voor leerlingen neemt dan toe en de druk op de leerkrachten neemt af.

“Als we allemaal een klein beetje van onze kennis inzetten op de scholen dan verrijken we het onderwijs en daarmee de toekomst van onze kinderen. We starten nu met 9 scholen, maar hopen dat uit te breiden en op een gegeven moment heel Nederland enthousiast te maken voor Iedereen een Meester!”

Marjolijn Grijns, een van de initiatiefnemers van Iedereen een Meester

Vanaf september 2021 gaat de pilot van start. In eerste instantie met 9 openbare basisscholen, maar ook andere scholen kunnen zich aanmelden. Om zoveel mogelijk goede vrijwilligers te werven voor de scholen staan de eerste vacatures inmiddels op de website van Iedereen een Meester en Den Haag DOET: https://www.iedereeneenmeester.nl/vacatures/

De negen deelnemende scholen zijn: De Kleine Keizer (Loosduinen), OBS Houtwijk (Houtwijk), Dr. Willem Drees, Prins Willem Alexander en De Spoorzoeker (Laak), De Kameleon en De Baanbreker (Molenwijk), De Klimop (Valkenboskwartier) en De Leeuwerikhoeve (Mariahoeve).

Kijk voor meer informatie over het vrijwilligersinitiatief van Iedereen een Meester op: https://www.iedereeneenmeester.nl/.

Iedereen een Meester, help je mee?

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.