Nieuws

Taal stimuleren door maakonderwijs

De Baanbreker en Het Galjoen vroegen vorig jaar samen een Innovatievonk aan. Hun onderzoeksvraag: ‘Hoe kunnen we Techniek/ maakonderwijs, koppelen aan taal om het taalonderwijs rijker te maken? Hoe maken we optimaal gebruik van elkaars expertise?

Taal is een belangrijk thema op beide scholen en zij wilden hun taalonderwijs verbeteren. Door samen te werken, versterken de scholen elkaar en door kennisuitwisseling leren zij met en van elkaar wat wel of niet werkt en blijven zij elkaar inspireren. De ene school werkt al met een methode (STaal) en de andere school werkt al thematisch. Hierdoor kunnen zij elkaar goed aanvullen. Samen met Annemarie van Es, de STEAM-specialist (STEAM = Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) van De Haagse Scholen ontwerpen zij lessen om maakonderwijs te verbinden aan taalontwikkeling.

Kijk hier wat de Innovatievonk hun gebracht heeft:

Over de innovatievonk van De Haagse Scholen

Om onze onderwijsprofessionals te stimuleren om met vernieuwing en innovatie aan de slag te gaan en zichzelf te blijven ontwikkelen, organiseert De Haagse Scholen sinds 2021 de ‘Innovatievonk’. Leerlingen, leerkrachten, schoolteams, iedereen binnen De Haagse Scholen kan een innovatievonk aanvragen. De innovatievonk is in eerste instantie een budget om met de innovatie aan de slag te gaan, maar er is ook ondersteuning, een netwerk van collega’s die ook bezig is met onderwijsvernieuwing en een platform om zo anderen te inspireren.
Zo leren en innoveren wij met elkaar om het onderwijs te verbeteren. Want wij geloven dat vernieuwing een middel is om de kwaliteit van ons onderwijs te verhogen en beter recht te doen aan wat leerlingen nodig hebben nu en voor de toekomst.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.