Nieuws

Uitdagend en betekenisvol Engels onderwijs

Afgelopen jaar vroeg OBS Benoordenhout een Innovatievonk aan bij De Haagse Scholen. Zij wilden hun Engels onderwijs verbeteren. Daarvoor hadden zij budget nodig om het lesprogramma te professionaliseren.

OBS Benoordenhout heeft een grote populatie (near) native English speakers, maar daarnaast merken zij dat er ook steeds meer interesse is in de Engelse taal. De school is gestart met een plusgroep Engels en zij bieden nu Engels aan als naschoolse activiteit. Er is een leerkracht aangesteld die dit aanbiedt en het lesprogramma verder ontwikkelt. “Wij willen graag de internationalisering van ons onderwijs naar een ‘volgend ‘next level’ tillen. Naast dat in de reguliere groepen al Engels wordt aangeboden, gaan we met extra activiteiten het Engels verdiepen.”

Dat is namelijk nodig, omdat een groot deel van de leerlingen meer uitdaging nodig heeft op het gebied van Engels. Zo zijn de plusgroepen ontstaan, wat begon met een paar gekopieerde bladen als lesmateriaal. De Engels lessen zijn met de Innovatievonk geprofessionaliseerd en de leerlingen zijn nu ook projectmatig met de taal bezig, waardoor het Engels meer gaat leven voor ze.

Welke droom OBS Benoordenhout nog heeft voor de toekomst? Dat zie je in de video:

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.