Ook dit jaar kunnen onze 51 scholen weer een ‘Innovatievonk’ aanvragen. Het is het vierde jaar op rij dat De Haagse Scholen dit organiseert. Inmiddels zijn hierdoor een tiental Vonken op onze scholen een blijvend vuur geworden.  

Van idee naar Vonk

Met de ‘Vonken’ ondersteunt De Haagse Scholen een goed innovatief onderwijsidee. Want onderwijsvernieuwing wordt krachtig en duurzaam wanneer dit van binnenuit gebeurt. Scholen zijn het hart van het onderwijs. Als geen ander hebben onze scholen een directe invloed op de vormgeving en uitvoering van het onderwijs. Vanuit praktijkervaring (evidence informed werken) weten zij wat wel en niet werkt of wat zelfs beter kan. Daarom bieden wij met de Innovatievonk tools aan onze collega’s en leerlingen die zelf het onderwijs wil verbeteren. Een succesvolle innovatie start immers vaak met een eenvoudig idee!

Voor wie is de Innovatievonk?

Leerlingen, leerkrachten en schoolteams kunnen een Innovatievonk aanvragen. De Innovatievonk is bedoeld om aan de slag te gaan met een je eigen idee om het onderwijs te verbeteren.

Wanneer je de Innovatievonk ontvangt, krijg je:

Vorig schooljaar zijn er 8 Innovatievonk-aanvragen ingediend. Alle aanvragers hebben in de vorm van een ‘pitch’ hun ideeën gedeeld met een jury, bestaande uit o.a. leerlingen, leerkrachten, en schooldirecteuren. Alle 8 Innovatievonken zijn destijds toegekend. Wil je hier meer over lezen? Lees dan dit nieuwsbericht: Acht scholen ontvangen een Innovatievonk.

Innovatievonk aanvragen

Nieuwsgierig naar het proces voor de aanvraag van een Vonk? Kijk hier:

Over de Innovatievonk van De Haagse Scholen

Om onze onderwijsprofessionals te stimuleren om met vernieuwing en innovatie aan de slag te gaan en zichzelf te blijven ontwikkelen, organiseert De Haagse Scholen sinds 2021 de ‘Innovatievonk’. Leerlingen, leerkrachten, schoolteams, iedereen binnen De Haagse Scholen kan een Innovatievonk aanvragen. De innovatievonk is in eerste instantie een budget om met de innovatie aan de slag te gaan, maar er is ook ondersteuning, een netwerk van collega’s die ook bezig zijn met onderwijsvernieuwing en een platform om zo anderen te inspireren.

Zo leren en innoveren wij met elkaar om het onderwijs te verbeteren. Want met een Vonk maken collega’s kun ideeën werkelijkheid. Die werkelijkheid biedt ons weer nieuwe inzichten. Zo blijven wij zelf leren over hoe wij onze leerlingen het beste kunnen toerusten met wat zij nodig hebben om hun talenten te ontplooien.

De Haagse Scholen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.